Δελτίο Τύπου

Image
Image
Image

 

Δεύτερη συνάντηση εταίρων για το Πρόγραμμα ‘’Sand Games For Social Inclusion ’’.

   Tο Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου 2019, θα διεξαχθεί η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ‘’Sand Games for Social Inclusion’’, την οποίο διοργανώνει ο οργανισμός MSV (Ιταλία), στην πόλη Τράνι της Ιταλίας. Στην διάρκεια της δεύτερης αυτής συνάντησης, οι τέσσερις εταίροι θα παρουσιάσουν την πρόοδό τους σχετικά με την διεξαγωγή του προγράμματος με πρώτο τον οργανισμό της Πυθίας, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση της προόδου και από τους υπόλοιπους εταίρους.

   Τέσσερις χώρες με διοργανώτρια την Ελλάδα και εταίρους την Ιταλία, Ισπανία και Ρουμανία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση μιας πρωτοποριακής αθλητικής εκδήλωσης που αφορά τα παιχνίδια στην άμμο. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή των νέων που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες από όλο τον ελλαδικό χώρο αλλά και το εξωτερικό καθώς και η δημιουργία ενός μοντέλου που μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε μέρος με υγρό στοιχείο όπως λίμνες, ποτάμια, θάλασσες. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο στοιχείο του εθελοντισμού με την συμμετοχή εθελοντών προσφύγων από τις περιοχές Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.  Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι αρωγός καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι και ο Δήμος Παγγαίου.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Παγγαίου έχει επίσημα ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το έτος 2019 και στα πλαίσια αυτού ο Δήμος θα εντάξει το πρόγραμμα στις αθλητικές του εκδηλώσεις.

 

   Η ομάδα νέων της Πυθίας Κοιν.Σ.Επ ευχαριστεί το Δήμο Παγγαίου για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο τους.