Δελτίο Τύπου

Image
Image

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ‘’Sand Games for Social Inclusion’’, το οποίο διοργάνωσε ο οργανισμός MSV Basket (Ιταλία) σε συνεδριακό χώρο στην πόλη Trani της Ιταλίας το σαββατοκύριακο που πέρασε. Στην διάρκεια της δεύτερης αυτής συνάντησης, οι εταίροι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ρουμανία παρουσίασαν την πρόοδο τους στην διεξαγωγή του προγράμματος αυτού, με τον οργανισμό της Πυθίας να κάνει πρώτη την παρουσίαση. Το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθεί το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των αθλητικών εκδηλώσεων στην περιοχή της Καβάλας του Δήμου Παγγαίου.

Τέσσερις χώρες με διοργανώτρια την Ελλάδα και εταίρους την Ιταλία, Ισπανία και Ρουμανία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση μιας πρωτοποριακής αθλητικής εκδήλωσης που αφορά τα παιχνίδια στην άμμο. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή των νέων που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες από όλο τον ελλαδικό χώρο αλλά και το εξωτερικό καθώς και η δημιουργία ενός μοντέλου που μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε μέρος με υγρό στοιχείο όπως λίμνες, ποτάμια, θάλασσες. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο στοιχείο του εθελοντισμού με την συμμετοχή εθελοντών προσφύγων από τις περιοχές Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι αρωγός καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι ο Δήμος Παγγαίου.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Παγγαίου έχει επίσημα ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το έτος 2019 και στα πλαίσια αυτού ο Δήμος θα εντάξει το πρόγραμμα στις αθλητικές του εκδηλώσεις.

Η ομάδα νέων της Πυθίας Κοιν.Σ.Επ ευχαριστεί το Δήμο Παγγαίου για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο τους.